ВОЙНАТА НА БОГ С ТЕРОРА (2-РА ЧАСТ) – СЪПОСТАВКА НА МАХДИ С АНТИХРИСТ

Откъси от бестселъра “Войната на Бог с терора – ислям, пророчество и Библията” от Уалид Шоебат и Джоул Ричардсън

ГЛАВА 12

МАХДИ

Можете да смятате това за чисто съвпадение. След като приключа с представянето на десетките прилики между ислямската система и тази на Антихрист, няма да можете да твърдите, че това е просто съвпадение. Можете да съставите графика и по законите на вероятностите да се опитате да пресметнете действителните шансове за случайно съвпадение. Аз лично предполагам, че вероятността за случайност е едно на трилиони. Бихте ли заложили и петдесет стотинки на подобна вероятност? Ако не, тогава защо си играете на хазарт със собствената си душа? Но това, което би трябвало да уплаши много всеки, е, че тази история за Антихрист не е просто кошмарна приказка, която човек чете от някакви древни свещени текстове, а бързо настъпваща действителност направо пред очите ни.

ХАЛИФАТ

Според ислямската традиция, Махди не се появява само като смътен велик религиозен водач; той ще се върне, за да установи наново длъжността на халифа. Ислямът заповядва на своите последователи: „Ако го видите, отдайте му своята преданост, дори ако трябва да лазите по лед, защото той е вице-регента (халифа) на Аллах, Махди”. Защото той ще постеле пътя и ще установи управлението на семейството [или общността] на Мохамед… Всеки вярващ ще бъде задължен да го подкрепя”.

ХАДИС

Накратко, хадисите или сунните са записи на думите и делата на „пророка” Мохамед. С други думи, Коранът е „така казва Аллах”, а хадисите са „така казва Мохамед”. Изключително важно е да се разбират хадисите, когато се дебатира с мюсюлмански апологети. Винаги, когато немюсюлманин повдига въпроса за ислямския тероризъм, стандартният мюсюлмански апологет почти неминуемо ще каже нещо от рода на: „Покажете ми и един стих в Корана, който учи на насилие?” Това е била обичайната техника за отбиване на западняците. Какъвто и стих да се предложи, в последствие той бива обясняван със значението на самоотбрана или като заповеди, които са им били дадени само по конкретен повод. С други думи, всичките заповеди в Корана, които призовават мюсюлманите към джихад, са отживелица и неприложими за днес.

Но това си е чиста проба измама. Публичния образ, спомняте ли си? Първата реакция на подобен въпрос трябва винаги да бъде следният въпрос: „Смятате ли, че Мохамед е най-добрият авторитет за тълкуване на Корана?” С други думи, дали хадисите са авторитетни за всички мюсюлмани? Това води до „шах и мат” в стила на Исус, защото ако един мюсюлманин отрече авторитета на хадисите, значи той отрича авторитета на Мохамед като пророк. Най-често някой глупав мюсюлманин ще каже, че не вярва в много от хадисите (по-конкретно в онези, които вие цитирате в хода на дискусията). Но този спор винаги приключва веднага, щом се даде силният стих от Корана, който гласи: „О, вярващи, покорявайте се на Аллах и се покорявайте на Пратеника и на удостоените с власт сред вас. И спорите ли за нещо, отнесете го към Аллах и към Пратеника, ако вярвате в Аллах и в Сетния ден…” (Коран 4:59). След това, в съответствие с тази заповед от Аллах, всеки мюсюлманин, който отрича хадисите, отрича не само заповедта на Аллах, но и самия Аллах. Това може да се сравни с това християнин да отрече Новия завет. В действителност повечето глупави мюсюлмани съвсем не отричат хадисите – те ги отричат само пред вас.

Малцина западняци осъзнават, че на мюсюлманите е позволено да скриват истината по този въпрос, когато разговарят с немюсюлмани. Сунната е толкова важна за мюсюлманина, колкото и Новият завет за християнина. „Сунната е всичко извън Корана, което идва от Пратеника на Аллах. Тя обяснява и дава подробности за законите, намиращи се в Корана.” Няма сериозни учени днес, които биха отрекли близо 200-те заповеди, намиращи се в хадисите, които насърчават напълно джихада чрез меч – включително и непровокираните нападения с единствената цел за засилване на поклонението на Аллах.

Никога не забравяйте, че разликата между исляма и християнството може да бъде обобщена с едно изречение – християнството е Голгота, ислямът е кавалерия. Целта на Мохамед, халифа, Махди и всички покорни мюсюлмани, е постигането на една единствена цел – засилване славата само на Аллах като върховен бог чрез джихад; най-напред подкана, след това война, докато не остане нито един, който да не казва: „Няма Бог освен Аллах и Мохамед е неговият Пратеник”. Аллах заповядва на всичките си последователи да се включат в джихад, докато буквално не остане никой на земята, който да не се покланя на Аллах: „Апостолът на Аллах каза: ‘Заповядано ми е да се бия с хората, докато кажат: Никой няма правото да му се покланят, освен Аллах’”.

ХАЛИФ

Исторически погледнато, халифът е висшият политически, военен и административен водач на всички мюсюлмани по целия свят. Опитайте се да разберете това по следния начин: халифът по същество е наместник на Мохамед, както папата е наместник на Христос за католиците по цял свят. Длъжността и управлението на халифа е познато като халифат. Това е единствената форма на управление, която е напълно разрешена и одобрена от ислямското право.

Но от 1924 г. насам, след близо четиринадесет века на „божествено царуване”, длъжността на халифа най-накрая беше премахната. Днес движението сред целия мюсюлмански свят за възстановяване на халифата избухва с вулканична сила. Със заповедта двете седалища на Махди и на халифа да бъдат в едно, Мохамед е казал: „Ще има халиф през последния период от моята умма… Той ще бъде имам Махди”. С други думи, този последен халиф, където и да бъде установен, ще бъде Махди от Последните времена.

МЮСЮЛМАНСКИЯТ ИСУС

Вторият, най-важен мюсюлманския образ от последните времена, е Иса-Алмасих, мюсюлманският Исус. Ислямските разкази относно Исус коренно се различават от историческия и библейския Исус. Ислямският Исус по никакъв начин не е „спасител”, нито изкупител. Той е просто поредният пророк сред цялата върволица от пророци, изпратени от Аллах. Специалното звание на Месия, макар и да е запазено в ислямската традиция, всъщност е лишено от каквито и да било истински библейски месиански качества. Според исляма Исус няма да възвърне нацията на Израел на еврейския народ. Нито целта на Исус ще бъде да спаси и избави верните Си последователи от съществуващото преследване от страна на Антихрист. В исляма Исус се връща като радикален мюсюлманин, за да поведе мюсюлманските армии, да сложи край на християнството и да избие евреите. Колкото и иронично и извратено да звучи, именно това фундаменталните мюсюлмани по целия свят вярват и очакват. Дали апокалиптичните християни също поддържат това учение?

ГЛАВА 17

И ДВАМАТА ТВЪРДЯТ, ЧЕ СА МЕСИЯТА

Махди е за мюсюлманите това, което е Христос за християните – Той е техният очакван спасител: „Фигура, по-легендарна от тази на Махди, Очакваният Спасител, не е била виждана през историята на човечеството. За окончателното спасение на човечеството той е като Полярната Звезда на надеждата, в която човечеството е вперило взор” – пише Аятулах Бакир-Ал-Садр – покойният тъст на скандалния за Ирак Муктада ал-Садр в своята книга „Очакваният Спасител”.

Професорът в Университета на Вирджиния Абдулазиз Абдулхюсеин Сахедина в своя научен труд „Ислямското месианство” е съгласен: „Терминът ‘месианство’ в ислямския контекст често се използва като превод на важното понятие на една есхатологична фигура, Махди, който като предопределен водач „ще се издигне”, за да предприеме една велика социална трансформация с цел да възстанови и подреди всички неща под божествено ръководство. Така ислямският месия въплъщава стремежите на своите последователи за възстановяване на чистотата на Вярата, което ще донесе истинско и непокварено водителство за цялото човечество, създавайки справедлив социален ред и свят, свободен от потисничество, в който ислямското откровение ще бъде норма за всички нации”.

Дори и строгият и умерен Шейх Кабани, любимецът на консервативните американци, очаква този Махди като главна месианска фигура на исляма: „Евреите очакват Месията, християните очакват Исус, а мюсюлманите очакват и двамата – Махди и Исус. Всички религии ги описват като мъже, които идват, за да спасят света”.

Това, което мюсюлманите не осъзнават, е, че  те очакват Антихрист. Исус предупреди: „Защото ще се появят лъжехристи и лъжепророци, които ще покажат големи знамения и чудеса, така че да заблудят, ако е възможно, дори и избраните. Ето, предсказах ви” (Матей 24:24-25).

ЮДЕЙСКАТА ПРЕДСТАВА ЗА АНТИХРИСТ

Повечето християни не знаят, че когато става въпрос за дефиницията на Антихрист, юдаизмът е съгласен с тях: „Сатана Армилий, когото неевреите [християните] наричат Антихрист”. Легендата за Армилий, както е наричан, е представена в Мидраш Отот хамашиа Мидрешеи Геулла и е документирана в Таргумите. Почитаемият средновековен юдейски мъдрец Саадия Гаон записва, че през Последните времена – точно преди епохата на изкуплението – една фигура на Анти-Месия (Антихрист) ще се надигне и впусне в битка срещу юдейския Месия. Юдейският Месия ще убие Армилий и по този начин ще въведе Месианската епоха на изкуплението за еврейския народ и света.

Дори сатанинската му връзка е записана от юдейските тълкуватели: „Този Армилий [Антихрист] ще заблуди целия свят да повярва, че той е Бог и ще царува над целия свят. Той ще дойде с десетима царе и заедно ще воюват срещу Ерусалим”.

В светлината на това и когато става въпрос за Антихрист, макар и в спор по основните различия в теологията, християните и юдеите трябва да се обединят в борба срещу махдизма, който е определен да „управлява хората чрез сунната на техния Пророк и да установи исляма на земята”. Те твърдят, че „ислямът ще бъде победоносен над всички останали религии” и само ислямът ще се практикува.

Както можем да видим, всички описания на Махди според исляма съответстват с тези на Антихрист, които се виждат в Библията.

ГЛАВА 19

И ДВАМАТА ВЪРШАТ ЛЪЖЛИВИ ЧУДЕСА

Библията заявява, че Антихрист ще покаже свръхестествени знамения и ще извърши лъжливи чудеса, за да убеди света, че той действително е очакваният Месия: „И тогава ще се яви беззаконният… този, чието идване се дължи на действието на сатана, съпроводено от всякаква сила, знамения, лъжливи чудеса” (II Солунци 2:8-9).

Приликите между Махди и Антихрист тук са явни. Ислямската традиция дори потвърждава следното: „Аллах ще му даде сила над вятъра и дъжда и земята ще се разлисти. Той ще раздава богатство щедро, стадата ще изобилстват, а уммата [империята на исляма] ще бъде огромна и на почит…” За Антихрист се казва, че ще произведе всякакви лъжливи чудеса, докато за Махди се казва, че ще има свръхестествена власт над природата. Това е още една явна аналогия, която да добавим към графиката на вероятността. Но не оставяйте още химикалките си – ние едва започваме.

ГЛАВА 23

И ДВАМАТА ЦАРУВАТ НАД ДЕСЕТ ДУШИ

След като Антихрист дойде на власт, Библията казва, че той ще владее над десет други царе, които ще му предадат властта си: „Десетте рога, които си видял, са десет царе, които още не са получили царска власт, но за един час получават власт като царе заедно със звяра. Те имат само една цел – да предадат на звяра своята сила и власт” (Откровение 17:12-13). През 2002 г. беше написан от Абу Канит ал-Шариф ал-Хасани от „Гайдинг Хелпър Фондейшън” (Guiding Helper Foundation) план за повторно установяване на халифата. Планът беше озаглавен „Планът за завръщането на халифата”. Съгласно този план един десетчленен съвет от „Помощник-халифи” ще помага на халифа в неговото управление. Тези помощници или членове на съвета наподобяват министрите в много от съвременните правителства.

През 2007 г. ал-Кайда в Ирак беше ангажирана с опити да установи собствен халифат. Както при плана на Хасани за халифат, така и ал-Кайда назначава десет министри, за които се казва, че ще управляват под ръководството на идващия халиф в Ирак. „Една сунитска въстаническа коалиция в Ирак обяви в понеделник назначаването на министър на образованието на така наречения 10-членен „ислямски кабинет” на групата, съставен през април като предизвикателство към Иракското правителство.”

И така, отново се изправяме пред поредната поразителна прилика между библейското пророчество и ислямската традиция. Макар за халифа на мюсюлманите да се казва, че ще управлява над съвет или над кабинет от десет души, за Антихрист ясно се казва, че ще управлява над десет „царе” или владетели, които му предават властта си. Аналогиите продължават да се разкриват. Сетихте ли си да добавите тази към своята графика на „растящата вероятност”?

ГЛАВА 24

И ДВАМАТА СА ИЗТОЧНИК НА СМЪРТ И ВОЙНА

В Данaил 11:37-38 откриваме, едно почти съвършено обобщение на исляма. Там четем за опитите на империята на Антихрист да установи своя закон, почитането на войнствен бог, незачитането правата на жените и насърчаването на ислямския зекят (задължителелна милостиня за джихада със злато и сребро), всичко това в един сбит пасаж. Този изумителен откъс сам по себе си би трябвало да е достатъчен, за да убеди и най-закоравелия скептик, че Библията е пророкувала идването на исляма.

Като един, който е предан на този войнствен бог, Антихрист, подобно на баща си дявола, е представен като причинител на смърт и разрушение. В Библията Сатана е описан като един, който притежава „властта на смъртта, тоест дявола” (Евреи 2:14).

И все пак, в Корана откриваме, че едно от имената на Аллах е ал-Мумит. Това се счита за едно измежду 99-те красиви имена на Аллах. То означава буквално „този, който притежава властта на смъртта, причинител на смърт, убиецът, този, който отнема живота или този, който унищожава живота”. Това название на Аллах почти съвпада с името, дадено на Сатана в книгата Откровение: „Те (демоните) имаха над себе си за цар ангела на бездната, който на еврейски се нарича Авадон (унищожителят), а на гръцки името му е Аполион” (Откровение 9:11).

Какво общо още имат сатана и Аллах? Почти всеки път, когато Библията говори за Антихрист, описанието идеално съответства на духа на исляма. Продължете да четете и ще видите.

ГЛАВА 29

И ДВАМАТА ОБЯВЯВАТ СЕДЕМГОДИШЕН ДОГОВОР ЗА МИР

В исляма може да се открие дори седемгодишният договор за „мир,” за който говори Данаил. Съвпадение ли е това? Едва ли! След като се издигне на власт и като прелюдия към нашествието си в Израел, се казва, че Антихрист ще потвърди мирен договор с Израел за седем години: „Той ще потвърди завет с мнозина за една ‘седмѝца’” (Данаил 9:27). В контекста си този стих ни показва, че Антихрист ще „потвърди”, а не „установи” мирен договор, както обичайно се смята. Той може да потвърди мирен договор като Осло или Саудитския план и да ги поднови. Това е съществувало по-рано споразумение, което ще бъде възстановено отново с Израел за период от седем години. Обаче Библията разкрива също, че само след три години и половина Антихрист ще наруши този седемгодишен завет.

Както вече видяхме, Сатана – чрез ислямските пророчества – е подготвил мюсюлманите по света да приемат Антихрист като техния Месия – Махди.

Една ислямска традиция свързва възкачването на Махди с момента на едно финално споразумение за мир между арабите и римляните („римляните” тук трябва да се разбират със значение на християните или по-общо, западняците). Въпреки че това мирно споразумение е сключено с „римляните”, казва се, че то ще бъде постигнато чрез посредничеството на един евреин от свещеническото потекло на Аарон. Мирното споразумение ще бъде сключено за период от седем години: „Расулаллах [Мохамед] каза: ‘Ще има четири мирни споразумения между вас и римляните [християните]. Четвъртото споразумение ще стане с посредничеството на един човек, който ще бъде от потомците на Хазрат Харун [Почитаемия Аарон – брата на Моисей] и ще бъде прието за седем години’”. Друга хадиса говори за „царуването” на Махди по следния начин: „Той ще раздели имота и ще управлява народа чрез сунната на техния Пророк и ще установи исляма по земята. Той ще остане седем години, след което ще умре и мюсюлманите ще се молят над него”. „Махди ще изпълни земята с равенство и справедливост, тъй като е била изпълнена с потисничество и тирания, и ще управлява седем години.”

И така, седемгодишното управление на Махди е предшествано от седемгодишен мирен договор, за който се казва, че ще бъде сключен с един потомък на брата на Моисей, свещеника Аарон. Такъв потомък би бил Коен или свещеник. Само на свещениците е позволено сред евреите да извършват свещеническите задължения в храма. Това е важно, понеже договорът, който Антихрист ще предприеме с Израел, най-вероятно ще включва споразумение, с което се позволява на евреите да построят отново храма си.

Въпросът, който западните християни постоянно задават, е, как евреите ще построят отново храма, ако мюсюлманите заемат Храмовия хълм? Отговорът е, че ислямското пророчество предвижда това, но едва когато се появи Махди.

ГЛАВА 34

И ДВАМАТА РЪКОВОДЯТ ТУРСКО-ИРАНСКО НАШЕСТВИЕ

Кой въвежда Апокалипсиса – християните или мюсюлманите? Библията описва, че в Последните дни Израел ще се бие с една коалиция от различни народности, ръководена от Турция и Иран. В Захария 9:13 Господ заявява: „Ще възбудя децата ти, Сионе, против твоите деца, Яване”. В този откъс се вижда, че Израел воюва срещу Йония или Яван. В няколко Библии тази дума се превежда като „Гърция”. Но Йония/Яван е била просто провинция, разположена на западното крайбрежие на днешна Турция. Това е много важно, защото очевидният контекст на тази битка е завръщането на Христос: „Тогава Господ ще се яви над тях” и ще се бие заради тях. Следователно, в Последните времена, в момента, когато Исус се завърне, евреите (Сион) ще бъдат ангажирани с война с Турция (Яван). В Езекил 38 научаваме, че освен Турция, Иран също ще бъде ключов играч в нападението срещу Израел в Последните времена: „Персия… ще бъде с тях, с щитове и шлемове…” Персия е просто древното име на сегашен Иран. Вече виждаме, че в наши дни Иран вече заплашва Израел. Удивителното е, че ислямската традиция също съдържа пророчества, които обрисуват съвсем точно тези врагове да воюват срещу Израел през Последните времена. Разликата, както обикновено, е, че в ислямския разказ турците и иранците са представени като праведни и водени от Махди, докато евреите, както обикновено, са представени като нечестиви.

Едно ислямско пророчество говори за армия от мюсюлмани, носещи черни знамена с кредото на исляма, изписано през тях: “Няма друг бог освен Аллах, Мохамед е пратеника на Аллах.” Черното знаме винаги е било знамето на джихад. В това предание мюсюлманите тръгват на поход от Иран и се отправят към Израел, за да превземат Ерусалим за своя Махди. След като мюсюлманите завземат Ерусалим, се казва, че Махди ще използва Храмовия хълм за свое седалище на властта, от което ще управлява цялата земя.

Когато Мохамед се върнал от осемгодишното си изгнание от родния си град Мека, той имал със себе си армия от 10 000 мюсюлмани, които носели черните знамена на джихад. Върху тях била написана думата „наказание”. Подобно и Махди, когато нахлуе в Израел, ще бъде придружен от огромна армия, носеща черните знамена на джихад, които днес се виждат по всички видео материали за ислямския джихад и се развяват на всички мюсюлмански митинги по целия свят.

Но важната страна на традицията на черните знамена е, че двете нации, конкретизирани като придружаващи Махди, са Турция и Иран. Абдул Рахман ал-Уахаби в „Деня на гнева” пише: „Последната битка ще се поведе от мюсюлманските правоверни, идващи на гърба на коне… носещи черни знамена. Те ще застанат на източната страна на река Йордан и ще повдигнат война, невиждана дотогава на земята. Истинският Месия, който е ислямският Махди, ще срази Европа, ще поведе своята армия от селджукци [турци]. Той ще владее над света от Ерусалим, защото Мека ще е била разрушена”. Селджукската империя се е състояла от турци и е предшествала Османската империя. Тя обхващала района на Турция, Северен Иран, Сирия, Ирак, Южен Кавказ и Азербайджан. Много ислямски учени смятат, че Махди ще води армия от турци и ще владее над Израел.

Разяснявайки традицията на черните знамена, така нареченият „умерен” Шейх Кабани, любимецът на консервативните американци, заявява, че войските ще дойдат от областта на Иран: „Хадисите сочат, че черните знамена, идващи от областта на Хорасан [Иран], ще означават, [че] появяването на Махди е близо. Хорасан се намира в днешен Иран и някои учени твърдят, че тази хадиса означава, че черните знамена се появяват от Централна Азия, т.е. в посоката на Хорасан (Иран), след което появата на Махди предстои непосредствено”.

Забелязвате ли как „съвпаденията” продължават да се трупат? Но при Бога няма съвпадения, няма случайности и за щастие, няма изненади! Макар Библията да е пророкувала преди хиляди години, че Антихрист ще поведе армия от турци и иранци, ислямската традиция пък заявява, че техният Месиански Махди ще поведе армия от турци и иранци срещу Израел. Пророчеството предсказва разрушаването на Мека. Това би ни дало да прозрем в мисленето на родоначалника на исляма, дявола. Сатана знае, че Арабия ще бъде унищожена, и по-конкретно Мека. Аз ще разгледам това бъдещо пророкувано събитие в по-късните глави. Но за сега е необходимо да запомним, че не бива да се подценява познанието на Сатана за Библията. Библията заявява, че в Последните дни Сатана ще знае, че времето му е кратко (Откровение 12:12). Откъде той знае това? Какъв източник използва, за да открие тази информация? Отново, сатана знае и разбира библейското пророчество по-добре и от нас. Никога не подценявайте врага си, особено когато се подвизава наоколо от хиляди години.

ГЛАВА 41

И ДВАМАТА СА НАРЕЧЕНИ „СИН НА ЗОРАТА”

В Корана Аллах е описан като Господ на Зората и „носител на злото”. „Кажи: Търся прибежище у [Аллах] Господа на Зората от пакостите на злото, което Той [Аллах] е създал… от пакостното зло на Тъмнината, тъй като става много тъмно” (Коран 114:1-3, букв.пр. от англ. – бел.пр.).

Търсейки прибежище у Аллах, Господа на Зората (Утринната Звезда, Зорницата) от злите същества, които той е създал, напомня на това, което шаманите правят, за да прогонят злото. Същият този Син на Зората, на когото Библията приписва цялото зло, хаос и разрушение на земята: „Как си паднал от небето, ти Денице, сине на зората! Как си отсечен до земята, ти, който поваляше народите!” (Исая 14:12).

ГЛАВА 47

И ДВАМАТА ЖЕЛАЯТ УНИЩОЖАВАНЕТО НА ИЗРАЕЛ

Независимо дали говорим за Антихрист, Махди или Иса (мюсюлманския Исус), можем да забележим, че всички те се целят конкретно в евреите и християните за своите кампании на терор. Въпреки това мюсюлманите бързо отговарят, когато ги обвинят в анти-семитизъм, че те не мразят евреите, а просто мразят ционизма. Обичам цитата от Мартин Лутър Кинг младши: „Ти заявяваш, приятелю мой, че не мразиш евреите; просто си ‘анти-ционист’. А аз казвам: нека истината закънти от високите планински върхове, да отекне през долините на Божията раззеленена земя: Когато хората критикуват ционизма, те имат предвид евреите – това е Божията собствена истина”. Ако само можеше повече от днешните водачи на така наречените „човешки права” да последват мъдростта на Кинг по този въпрос.

Ислямът предсказва участта на християните и евреите: „Махди ще предложи религията на исляма на евреите и християните; ако я приемат, те ще бъдат пощадени, в противен случай ще бъдат убити”. Векове преди исляма Библията предрича, че Сатана – чрез Антихрист – ще се прицели предимно в евреите и християните за смърт или обръщане във вярата по време на последното си царуване в терор – че Антихрист ще „воюва със светиите и ще ги убива” (Данаил 7:21). Апостол Йоан отразява видението на Данаил: „И му [на Антихрист] бе позволено да воюва против светиите и да ги победи” (Откровение 13:7). Йоан освен това разказва, че вижда Антихрист да излиза „от бездната, ще воюва против тях, ще ги победи и ще ги убие” (Откровение 11:7).

Интересно е, че мюсюлманският Месия изглежда съответства на библейския Антихрист, който, според исляма, ще избие евреите и жените. Не е чудно, че в исляма евреите и жените заедно следват Антихрист. Според исляма една от главните причини за завръщането на Исус е: „да обори евреите по спорния въпрос, че те са убили Исус. Обаче Исус ще ги убие, в това число и техния водач, Антихрист”. Исус също така няма „да зачита желанието на жените” (Данаил 11:37). „Неговите [на Антихрист] последователи, евреите, ще наброяват 70 000. [Тогава] Исус убива Даджал при портата Худ, близо до израелско, летище в долината ‘Ифик’. Ще настъпи последната война между евреите и мюсюлманите и мюсюлманите ще победят”.

Дали Сатана съвсем конкретно, с постоянство и упорито се цели в евреите преди и над всички останали? Да! Бог обича Израел, а каквото Бог обича, Сатана мрази. Освен това Исус обеща, че няма да се върне преди евреите да се утвърдят в земята си и докато не извикат: „Благословен идващия в името Господно” (Мат. 15:24). Това завръщане в Израел, като евреите заживяват в него, се подчертава от Исус и всеки пророк в Библията. Мнозина претендиращи, че са християни, са критични спрямо Израел и подкрепят установяването на палестинска държава; те твърдят, че никъде в текста на Новия завет нямаме указание за такава държава, наречена Израел. Обаче в Матей 10:23 Исус описва земята като Израел и тя ще бъде като такава точно преди Неговото завръщане. Сатана вярва, че с елиминирането на Израел той ще може да продължи съществуването си, за да царува в този свят и да отложи вечното си осъждение от Бога. Именно поради подобна причина Библията предупреждава за това в Последните Дни – евреите ще бъдат преследвани, за да бъдат унищожени. Анализирайки и изучавайки ислямската есхатология (наука за последните времена-бел.пр.), ние се сблъскваме с още един холокост, далеч по-лош от предишния, който настъпи по времето на нацистите. Говорейки за евреите, Аллах „хвърли вражда и ненавист” срещу тях (Коран 5:64). Те са описани като онези, които постоянно „разпалят огън за война и се устремяват по земята за развала” (пак там). Апологетите твърдят, че тези стихове са ограничени до конкретни исторически случки в кариерата на Мохамед. Ако е така, защо тези заповеди са предвидени за „до Деня на Възкресението (Съдния Ден – букв. от англ., бел.пр.)” (пак там)?

Това не е само временна заповед. Според ислямската традиция, евреите не само предприемат войни, а причиняват общи злини по земята. Аллах така се отвратил от евреите, че ги проклел и буквално превърнал много от тях в „маймуни и свине,” възлагайки им най-ниския „ранг” сред човечеството (Коран 2:65; 7:166, 5:60). Сред по-антисемитски настроените и обичащи да надигат глас мюсюлмани тези стихове са сред най-любимите. Мога да си спомня много истории от детството ми във Витлеем, когато тази отровна омраза към евреите ни биваше набивана в малките ни главички. Сещам се за един случай, когато с класа ми ходихме до зоологическата градина в Ерусалим. Хората, които разглеждаха, хвърляха цигари по една усамотена горила, която се беше научила да взима цигарите и да пуши. Нашият учител мюсюлманин ни каза, че тази горила сигурно първоначално е била от потомството на евреите.

ХИТЛЕР ОБИЧАЛ ИСЛЯМА

Днес обръщам поглед назад към това и се замислям за учението на нацистите. Същата нацистка идеология за „еврейската сган” сега се поучава из целия Среден изток. Въпреки това мюсюлманите твърдят, че Хитлер е бил християнин. Повечето хора на Запад днес не са достатъчно схватливи по отношение на историята, за да забележат, че Хитлер вероятно е бил обладан от Аллах, тъй като е предпочитал исляма пред християнството що се отнася до Германия. В мемоарите си Алберт Шпеер съобщава как Хитлер е излагал възгледите си върху християнството пред една арабска делегация, която била на посещение. Обсъждайки последиците от битката при Тур, когато Чарлз Мартел, германец, разбил настъпващата мюсюлманска армия, Хитлер обяснил надълго и нашироко: „Ако арабите бяха спечелили битката, светът днес щеше да бъде мохамедански. Защото тяхна е била религията, която вярвала в разпространението на вярата чрез меч и поробване на всички народи на тази вяра. Германците щяха да станат наследници на тази религия. Подобно вероизповедание би подхождало идеално на германския темперамент”. Хитлер казал, че завладяващите араби, поради расовата си непълноценност, в дългосрочен план щели да бъдат неспособни да се преборят с по-суровия климат и условията в страната. Нямало да бъдат в състояние да поддържат здрави местни жители и затова в крайна сметка не арабите, а ислямизираните германци щели да застанат начело на тази Мохамеданска Империя. Хитлер приключил тази историческа спекулация с думите: „Виждате ли, за наше злощастие имаме погрешната религия. Защо нямахме религията на японците, които считат жертвата за родината като най-висшето благо? Мохамеданската религия също би била много по-съвместима с нас отколкото християнството. Защо трябваше да бъде християнството с неговата кротост и слабохарактерност?”

Хитлер дори се научил на геноцид от исляма. Адолф Хитлер използвал така наречения днес „арменски холокост” като свой модел за още по-голям холокост. Османските турци разработили техники, които по-късно били използвани от нацистите, като например да струпат 90 души във вагон с вместимост 36 души и да ги държат заключени там дни наред – ужасени, гладуващи и често мъртви.

„Хитлер бил още по-впечатлен от начина, по който турците имали успех с геноцида. На 22 август 1939 г. Хитлер обяснил, че плановете му да нахлуе в Полша включвали сформирането на ескадрони на смъртта, които щели да изтребват мъже, жени и деца. Той попитал: ‘Кой, в крайна сметка, говори днес за изтребването на арменците?’” Хенрих Химлер, високопоставен нацист, заявил: „Нямам нищо против исляма, защото той учи мъжете в тази дивизия вместо мен и им обещава рая, ако се бият и бъдат убити в бой, една съвсем практична и привлекателна религия за войници”.

КОГАТО ПРОТИВОРЕЧИЯТА НЕ СА ПРОТИВОРЕЧИЯ?

Мюсюлманските апологети защитават репутацията на Корана като се позовават на миролюбивите стихове в опит да замажат анти-семитската реторика, която изпълва страниците на Корана. Точно за тази заблуда на змийския „раздвоен език” ни предупреждава Библията по отношение духа на Антихрист, а именно, че: „в мир ще погуби мнозина” (Данаил 8:25). И така, как Аллах заблуждава правоверните и притъпява вътрешната им съвест, за да пренебрегнат целия този мир в Корана? Аллах има скрит коз, вероятно както една отровна змия сменя старата си кожа; Коранът има Насх, херменевтично правило, което отхвърля толерантните и миролюбиви стихове, които ислямът счита за отживелица – Мансук. Ислямът се придържа към идеята, че откровението е постепенно, при което всеки път, когато човек попадне на стихове, които изглеждат противоречиви едни с други, по-новото откровение отменя или анулира по-старите. Всеки, който е израсъл и с най-малкото ислямско образование, разбира това. В ранната кариера на Мохамед като лъжепророк той се опитвал да говори мило за евреите, за да ги спечели, но когато захарта не сполучили, той прибегнал към силно горчивия оцет, който съставлява преобладаващата част от проклятията и осъждението срещу евреите.

Мюсюлманските апологети биха отрекли всичко, когато говорят на английски, включително и това правило. Ако законът за отменянето не съществува, тогава защо на мюсюлманите не е позволено да пият вино, особено след като Коранът го позволява? Въпреки това, всеки мюсюлманин от младостта си е поучаван, че това е един отменен стих. Мохамед е трябвало да намери начин, за да си промени мнението. Как иначе би обхванал всичките противоречия? Отговорът е съвсем прост – те не са противоречия, а са били отменени.

Анти-семитизмът в исляма не се ограничава с Корана; той намира още по-пълно изражение в позорните Хадиси относно последното избиване на евреите. Следният свещен текст се повтаря неспирно в джамиите из целия Среден изток: „Последният час няма да настъпи, докато мюсюлманите не започнат да воюват с евреите и мюсюлманите ще ги избиват, докато евреин не се скрие зад камък или дърво и камъкът или дървото не кажат: ‘О, правоверни мюсюлманино или слуга на Аллах, зад мен има евреин; ела и го убий’”.

Враждебността на исляма към евреите е съществувала от самото му начало и все пак за тази враждебност днес са обвинявани евреите заради това, че са основали Нацията на Израел и са станали причина за „палестинското тежко положение”. Днес все повече се шири мнението, че ако Израел престане да съществува, тогава евреите най-накрая ще бъдат оставени на мира. Ако това е така, тогава защо са били извършени толкова много масови избивания срещу евреи от страна на мюсюлманите още преди основаването на държавата Израел? Ислямът изпълва мюсюлманските сърца с ненавист, която произлиза от самото дъно на ада. Помислете върху думите на Хасан Насрала, ръководителя на „Хизбула”: „Ако те [евреите] се съберат всички в Израел, това ще ни спести усилията да ги преследваме по целия свят”.

КОГАТО СМЕЛИТЕ СА СТАРХЛИВЦИ

И така, няма значение дали евреите не са влизали никога в земята си или са основавали държава. Насрала продължава: „Ако претърсим целия свят за човек по-страхлив, презрян, слаб и с неустойчива психика, ум, идеология и религия, няма да намерим никой, който да се сравни с евреина. Забележете, не казвам израелтянина”. Да наречем евреина страхлив и слаб едва ли отговаря на истината. Ясно си спомням една конкретна проява на насилие в собственото ми село в Бейт Сахур – Витлеем, когато бях тинейджър. Всички носехме ножове и тояги, след  като бяхме чули една революционна песен от „Гласа на палестинското радио” за демонстрациите от предишната вечер. Те бяха пели песни, обявяващи евреите за страхливци, понеже са избягали от камъните. Въпреки това, когато хвърляхме по тях камъни, израелските войници свалиха пистолетите си и тръгнаха към нас с палки, никога няма да забравя тяхната храброст – десетки евреи се приближаваха към стотици мъже. Аз раних един от тях почти смъртоносно. И макар да беше тежко ранен – повален на земята, а на главата му зееше дълбока отворена рана – той пак се изправи. В онзи ден се запитах за песента, която твърдеше, че евреинът е страхливец. Чудех се защо камъните, които хвърляхме, не го накараха да побегне – нали беше страхливец? Всеки път, когато евреите се опитваха да покажат, че не желаят да използват ексцесивна сила срещу нас, макар че със сигурност можеха да го направят, ние смятахме това за страхливост. Не след дълго започнах да осъзнавам, че всъщност ние, които стояхме зад децата, бяхме истинските страхливци.

Ние мразехме евреите, точка. Не само ционистите, както твърдяхме. „Мюсюлманската Студентска Асоциация на Калифорнийския университет на Лос Анджелес” пред американците заявява, че мразят единствено ционизма, и все пак на арабски те припяват пред Израелското консулство „Смърт на евреите”.

И СТРАХЛИВЦИТЕ СА СМЕЛИ

Днес ислямът и мюсюлманският свят са несъмнено единствената най-антисемитски настроена сила на земята. Палестинците в частност използват апокалиптичния модел като основа за голяма част от действията си срещу Израел. Шейх Ибрахим Махди, бившият официално назначен имам на Палестинската власт, заяви съвсем ясно: „Решителната битка ще бъде в Ерусалим и околностите му: ‘Възкресението на мъртвите няма да настъпи, докато не започнете да водите война срещу евреите…’” Не се казва: „Защитавайте се срещу евреите” а „да водите война срещу евреите”. Мюсюлманите вярват, че това последно избиване ще бъде една нападателна битка. Не забравяйте това. Разгледайте следния откъс от една „проповед” на същия Шейх Махди:

„О, Аллах, приеми нашите мъченици в най-високите небеса…
О, Аллах, почерни деня на евреите…
О, Аллах, изтреби евреите и техните поддръжници…
О, Аллах, издигни знамето на джихад по земята…”

Докато светът трепетно очаква и вярва в мирното съвместно съществуване на еврейския и палестинския народи, самите религиозни водачи на палестинския народ – с пълната подкрепа и одобрение на политическото ръководство – постоянно надигат глас за друго окончателно решение. Както мароканският духовен служител ал-Магили (починал 1505 г.) е казал: „Обичта към Пророка [Мохамед] изисква омраза към евреите”.

ГЛАВА 49

НАШИЯТ МЕСИЯ Е ТЕХНИЯТ АНТИХРИСТ И ТЕХНИЯТ МЕСИЯ Е НАШИЯТ АНТИХРИСТ

И така, видяхме, че ислямският Месия съвпада с библейския Антихрист и нещата стават дори още по-лоши. Като мюсюлманин, бях учен, че мъжът, когото християните вярват, че е Месията – този, който ще се завърне от небето, за да защити нацията на Израел – е Антихристът на ислямската есхатология (наука за Последните Времена – бел.пр.). Антихристът е познат като ад-Даджал, който твърди, че е божественият Месия и ще се бие на страната на евреите. Видяхме как ислямското определение за Антихрист включва това, че той ще води 70 000 евреи и християни в битка с Иса, мюсюлманския Исус, който ще убие Антихрист в Луд. Наистина, Сатана не остава и педя земя непокрита.

Както християните са предупреждавани непрекъснато да не следват лъжепророци и лъжливи месии, така и мюсюлманите са били предупреждавани да не се поддават на „измамните” сили на Даджал. За него се казва, че е голям измамник, който ще има чудодейни сили и временно ще има власт над цялата земя: „Пророкът ни предупреждаваше, че през Последните Дни ще има някой, който ще заблуди цялото човечество. Даджал ще притежава власт над този свят. Затова мюсюлманите трябва да са внимателни да не обикнат този свят в сърцето си, за да не изоставят религията си и да Го последват. Той ще може да изцелява болните, помахвайки с ръка над тях, както правеше Исус, но чрез тази заблуда Даджал ще подведе хората надолу по пътя към ада. Следователно Даджал е лъжливия Месия или Антихрист (Масих ад-Даджал). Той ще претендира, че е Месията и ще заблуди хората като им показва изумителни сили”. „…Даджал ще каже на арабски бедуин: ‘Какво ще си помислиш, ако възкреся отново  пред теб баща ти и майка ти? Ще засвидетелстваш ли, че аз съм твоят Господ?’ Бедуинът ще каже: ‘Да.’ Тогава двама дяволи ще приемат външността на неговите баща и майка и ще кажат: ‘О, синко, последвай го, защото той е твоят господ.’” Заблудителните знамения на Даджал целят да накарат хората да повярват, че действително той е техният „господ”. Мюсюлманският апологет Абу Амина Билал Филипс, е казал за Даджал, че той „ще претендира, че е божествен”. Мюсюлманските учени повсеместно са единодушни с Филипс. Поради факта, че Даджал според ислямската традиция е лъжливият еврейски Месия, който твърди, че е Бог, мюсюлманите вярват, че следователно Даджал ще твърди, че е и Исус Христос по име, и Всемогъщия Бог.

Като мюсюлманин, винаги бях учен, че Даджал ще бъде евреин. Ако отидете в ислямските книжарници ще откриете десетки книги, предупреждаващи мюсюлманите за идващия зъл еврейски Антихрист. „Появата на Даджал, Еврейския Цар” от Матлуб Ахмд Казми се продава много добре. Имам Шейх Ибрахим Махди на Палестинските власти е изразил ислямското виждане относно очакването на еврейския народ доста добре в една от своите проповеди: „Евреите очакват лъжливия еврейски Месия, докато ние очакваме с помощта на Аллах… Махди и Исус, мир да бъде на него. Чистите ръце на Исус ще убият лъжливия еврейски месия. Къде? В град Лод, в Палестина. Палестина ще бъде, както е била и в миналото, гробище за ‘нашествениците’”.

Много прокламиращи палестински християни, като Самюел Шахид, твърдят, че Даджал ще бъде „въплъщение на еврейската надежда и копнеж. Неговата армия ще бъде набрана изсред евреите”. Тъжното е, че много християни на Запад вярват, че Антихрист е евреин. Истинският Исус от Библията обаче действително ще дойде като божествен защитник на Израел и Неговите хора като духовните деца на Израел, християните. Можем да видим, че стратегията на сатана е да заслепява умовете на мюсюлманите, за да може, когато истинският Исус се завърне, те да бъдат вече подготвени да го отхвърлят като велик измамник и лъжлив еврейски Месия.

Най-малко шестстотин години преди ислямът изобщо да съществува еврейските пророци и еврейските апостоли са описали събитието на завръщането на Исус в Израел, сразявайки враговете му и спечелвайки най-накрая пълно приемане сред еврейския народ: „В онзи ден (Господ) ще потърси да изтреби всички народи, които идват против Ерусалим. А на Давидовия дом и на ерусалимските жители ще излея дух на благодат и моление; и те ще погледнат към Мене, Когото прободоха; и ще плачат за Него, както някой плаче за едничкия си син, и ще скърбят горчиво за Него, както някой скърби за първородния си” (Захария 12:9, 10). „И така целият Израел ще се спаси, както е писано: ‘Избавител ще дойде от Сион; Той ще отстрани нечестията от Яков’” (Римляни 11:26).

Когато Исус се завърне, „за да изтреби всички народи, които идват против Ерусалим”, той ще присъства физически в Ерусалим. По това време се казва, че онези евреи, които са живи в Израел, ще осъзнаят, че Той е Този, „Когото прободоха; и ще плачат за Него”. Така признанието за Исус като истинския еврейски Месия и божествен Спасител ще изпълни сърцата им и „така целият Израел ще се спаси”. Но това ще послужи единствено, за да затвърди подозренията на мюсюлманите. Това ще бъде доказателство, че той е Даджал!

Мюсюлманите очакват евреите да признаят Даджал като техен божествен еврейски Месия, като по този начин в ислямското мислене Исус от библейската традиция ще изпълни три основни мюсюлмански очаквания относно Даджал. Очевидно, тези традиции ще бъдат използвани от Сатана не само за да не допусне мюсюлманите по земята да приемат истинския Исус, когато дойде, но и буквално да ги надъха със сили да Го нападнат.

Ислям, пророчество и Библията <<назад><напред>> Христовите войни с мюсюлмански нации